32.000 DOLARA BEBEK İSMİ BULAN ŞİRKET

32.000 DOLARA BEBEK İSMİ BULAN ŞİRKET


Şaka değil


İsmin insanın kaderini etkilemesi şehir efsanesi olmayabilir; zira çocukluğunda “Kasap et derdinde Fettah Can derdinde” tarzı esprilere maruz kaldığına inandığımız Fettah Can’ın pop’un arabesk kısmına demir atmasını başka türlü açıklayamıyoruz. Ailelerin 90’larda bir trende kapılıp olur olmaz her ismin sonuna ‘Can’ katmasını ise esefle kınıyoruz. Neticede ciddi bir toplantıda insanlarla el sıkışırken “Merhaba, ben Hasancan” demek ilk izlenim meselesine 1-0 mağlup başlamak demek. Hal böyle olunca ve evlada isim bulmak Kim 500 Milyon İster? yarışmasının final sorusunu cevaplamaktan daha da zorlaşınca, devreye İsviçreli Erfolgswelle şirketi giriyor, sizin probleminizi kendi fırsatına dönüştürüyor.

Erfolgswelle, siz çocuk odası rengi ve patik modeli arasında bir de bebeğinizin ismine kafa yormayın diye 4 tarih bilimci ve 12 çevirmenden oluşan bir ekip topluyor, 32.000 dolar karşılığında çocuğunuza eşi benzeri olmayan bir isim buluyor. 100 saatlik bir çalışma sonrası size 15 ile 25 arasında değişen seçenek sunan Erfolgswelle, sonuçtan memnun kalmazsanız 10-15 benzersiz isimle emrinize amade oluyor. 32.000 dolara çocuğunuza yalnızca isim bulmakla kalmayan şirket, bir de isim için güzel bir hikaye yazıyor.

Gizlilik politikası yüzünden bulduğu isimleri açıklamayan Erfolgswelle‘in benzersiz dediği isimler kendi ismine benziyorsa, 32.000 doları kuruşu kuruşuna hak etmediğini varsayabiliriz.