6 YAŞINDAKİ ÇOCUĞUN MUTLULUĞU İÇİN SEFERBER OLMAK

6 YAŞINDAKİ ÇOCUĞUN MUTLULUĞU İÇİN SEFERBER OLMAK


Bazen güzel şeyler de oluyor


Soğuktan ellerimizin buz kestiği bu günlerde yardımseverliğe olan inancımızı tazeleyen haber Amerika’dan geldi.

Florida’nın St Cloud kentinde yaşayan Bratti ailesi, epilepsi hastası ve kısmen otistik olan oğulları Glenn’in 6. yaş gününde bir parti düzenlemeye karar verir ve Glenn’in sınıfındaki herkesi davet ederler. Facebook’tan yolladıkları 16 kişilik davete kimsenin cevap vermemesi üzerine, yine de umudunu kaybetmeyen anne, Glenn’in doğum günü sabahına kadar bekler ve bir kişinin bile gelmeyeceğini önce kendisi kabul ederek, acı gerçeği uyandığı gibi merakla “Kimler gelecek?” diye soran Glenn ile paylaşır.

Çocuğunun bu gerçek karşısında yıkılan hayalleri sonucunda akan göz yaşları, anneyi epey öfkelendirir. 25 yaşındaki Ashlee Bratti, tüm öfkesini kendi Facebook duvarına kusar. Ashlee’nin bu iç dökmesinden sonra birçok duyarlı yabancıdan mesajlar yağmaya başlar ve böylece olaylar gelişir.

Glenn ile aynı sınıfta okuyan 16 arkadaşından hiçbirinin ailesinin gelmeye tenezzül etmediği partiye aniden bir çok yabancı aile, kendi yaşıtı çocuklar ve aynı hastalığa yakalanmış kader ortakları gelir.

Olay o kadar büyür ki, St. Cloud polis departmanı bir helikopter yollar, şehrin itfaiye departmanı yangın söndürme aracı ile eve gelir, şerif kendi aracıyla bizzat Glenn’in evine giderek getirdiği birçok hediyeyle ufaklığa unutamayacağı bir doğum günü yaşamasına vesile olur.

Yaşanan bu ani olayla hayrete düşen anne Bratti, hemen tekrar Facebook’una sarılarak çektiği fotoğrafları paylaşır, teşekkürlerini dile getirir ve çığ gibi büyüyen bu doğum günü partisine destek veren herkese teşekkür eder. Tabii fotoğraflar da paylaşım rekorları kırıp, buraya kadar taşınır…

Yaşadığı gezegene zarar veren tek canlı olarak biz insanların, tek temiz olanımız çocukları mutlu etmenin aslında ne kadar kolay olduğunu bizlere hatırlatan bu olayın, zamanla doğru orantılı olarak bencilleşen yetişkinlere ders olmasını umut ediyoruz.