BANA EMOJI’Nİ SÖYLE, SANA HİKAYENİ ANLATAYIM

BANA EMOJI’Nİ SÖYLE, SANA HİKAYENİ ANLATAYIM


Algıda seçiliğin kanıtı niteliğindeki site


Hayatımıza çıkmamak üzere giren Whatsapp’ı telefonumuza yüklediğimiz  andan sonra hiçbir şeyin eskisi gibi olmadığı su götürmez bir gerçek. Peki biraz daha eskiye gidecek olursak Whatsapp’tan önce ne vardı?

Akıllı telefonlardan da önce bilgisayarlarımızın Whatsapp’ı niteliğindeki MSN, herhalde internet bazlı ilk anlık mesajlaşma furyasının bayrağını elinde tutan uygulama olmuştur.

Mesajlaştığın kişinin penceresini ruh hastası gibi titretebilen, dinlediğin şarkıyı gösterebilme özelliği ile tek cümle demeden laf sokabildiğin MSN’in bir döneme damga vurmasını sağlayan bir diğer özelliği ise hiç şüphesiz emojileriydi. İnsan gülüşü olan “Ehueehue” veya ortaokullu gülüşü olan “Azlkajdslfkdaflksdj” ve benzeri gülmelerin yetmediği durumlarda katıla katıla gülen sarı şişman karekter yardımımıza koşardı.

Sonra akıllı telefonlar ve Whatsapp derken kelimelerin kifayetsiz kaldığı zamanlarda kurtarıcılarımız emojiler de bambaşka bir boyut ve anlam kazandılar. Emojisiz mesajlar çok ciddi kalır, emojiden geçmeyen mesajlar biraz eksik gelir oldu.

Emoji işini biraz daha büyüterek Emojinate sitesini açanlar, acayip eğlenceli bir işe imza attılar.

Sitenin mantığı çok basit, Twitter hesabınla profil oluşturup 5 tane emoji kullanarak bir tweet atıyorsun. Diğer kullanıcılar, senin emoji temelli tweet’ini kendilerine göre yorumlayarak, hikayelere döküyorlar ve puanlamaları üzere diğer kullanıcıların beğenisine sunuyorlar.

Emoji’nin bu random gülmeye koşturan dünyasına bir göz atmak isterseniz şuraya tıklayabilirsiniz.