İZLANDA’DAKİ SON MCDONALD’S HAMBURGERİ OLMAK…

İZLANDA’DAKİ SON MCDONALD’S HAMBURGERİ OLMAK…


Müzenin en nadide parçası: Hamburger ve patates kızartması


İzlanda’yı dünyadaki birçok ülkeden ayıran, hatta dünyanın ta kendisinden bile ayıran birçok farklı özellik sayabiliriz. Akıl almaz doğal güzellikleri malumunuz. “Hemen şimdi gitmek istediğin ülkeyi söyle” dediğimizde birçok kişiden İzlanda cevabını almamız kuvvetle muhtemel.

Soğuğu doyasıya yaşamanın en güzel yolu olan İzlanda sayesinde kısa zaman içinde Instagram fenomeni de olabilirsiniz. Çünkü çöp kutusunun fotoğrafını çekseniz bile en az 200 like garanti! Müzik sahnesinin bolluğundan bereketinden bahsetmiyoruz bile. Dagur Kári gibi bir yönetmene vatan olmasını hiç dillendirmiyoruz. Bizim meselemiz ülkedeki son McDonald’s hamburgeriyle.

Yaşanan ekonomik kriz nedeniyle kepenklerini yıllar evvel kapatan McDonald’s, 2009 yılından beri İzlanda’ya ayak basmıyor. Hjörtur Smárason isimli vatandaş ise ülkedeki son McDonald’s’ın kapanmasından bir gün önceye denk gelen 30 Ekim 2009’da restorana gitmeye karar veriyor. Afiyetle Big Mac yemeyi değil, aldığı menüyü saklamayı planlayan Smárason, aradan geçen 5 yılın ardından garajına gidiyor ve ambalajına hiç dokunmadığı menüyü açıyor. Hamburgerin ilk aldığı günkü şeklinde kaldığını gören İzlandalı, krizi fırsata çevirmeye karar veriyor.

1923 günlük İzlanda’nın son McDonald’s hambuger ve patates kızartması Bus Hostel Reykjavik’te sergilenmeye başlıyor. Bizler de bu garip “sergiyi” webcam vasıtasıyla şurada canlı izleyebiliyoruz.

Birçok yönüyle buralardan çok daha naif ve güzel bir yer olan İzlanda’ya da serginin bu kadar garip hali yakışırdı zaten.