J.K. SIMMONS’LA SNL’DE UYGULAMALI WHIPLASH DERSİ

J.K. SIMMONS’LA SNL’DE UYGULAMALI WHIPLASH DERSİ


Not Quite My Tempo


2014’ün tek celsede aklımızda yer eden filmlerinden Whiplash’te sokakta görsek kaldırım değiştirebileceğimiz türden etkileyici ve ürkütücü bir performans sergileyen Amerikan sinemasının emekçisi J.K. Simmons’la ciddi düşünmüyoruz. Yanlış anlaşılma olmasın. “Ayaklı gerilim” şeklinde tanımlayabileceğimiz mükemmel performansını görünce nefesimizi ve beraberinde bol alkış tuttuk. Ama bu performansın gerçekçiliği, bizleri Simmons’la gerçek hayatta ayrı dünyaların insanı olma tercihine itti. Sen git En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Oscar’ını al, Miles Teller’ın ruh sağlığını boz ama bizi elleşme. Amerikanya’nın TV’deki istikrar abidesi SNL’e de katılabilirsin istersen…

Derken katıldı bile. SNL’in meşhur parodilerini gerilim ve komedinin kesişim kümesiyle sınayan J.K. Simmons, davulun başına geçen Kyle Mooney, Pete Davidson, Leslie Jones ve Fred Armisen’ın iflahını kesti. Terrence Fletcher düğmesine basan oyuncu, haliyle rolünün mükemmeliyetçiliğinin verdiği yetkiye dayanarak memnuniyetsizliğini hiç çekinmeden belli etti.

Rüyalarda değil, kabuslarda hiç değil, ancak ve ancak Whiplash’i bir daha izlediğimizde karşılaşmak istediğimiz Terrence Fletcher’ın SNL imtihanı yüreklerinizi ısıtmayacak.