KULLANILMAYAN METRO HATTI BİSİKLET SEVDALILARINA EMANET

KULLANILMAYAN METRO HATTI BİSİKLET SEVDALILARINA EMANET


Londra Büyükşehir Belediyesi çalışıyor


“Ülkemizdeki bisiklet kültürü…”

Yukarıda gördüğünüz kalıpta bahsi geçen kültür maalesef ki ülkemizde yok/yok denecek kadar az. Bilinci tavan yapmış insanlarımız ve mega kaliteli şehir planlamamız yüzünden sekteye uğrayan bisiklet kültürüne tam anlamıyla kavuşacağımız gün ise buna rağmen çok uzakta değil. Bir uçak biletine ve pılımızı pırtımızı toplamamıza bakıyor. İstikamet İngiltere!

Bisiklet kullanan insanların hayatını kolaylaştırmak için üretilen projelerden bir yenisi İngiltere’de gerçekleştirilmeyi bekliyor. San Francisco’lu tasarım firması Gensler’ın çizdiği planlar ışığında Londra’daki terk edilmiş eski metro hattının yeniden aktifleştirilmesi planlanıyor. Peki ne için?

Londra kaosundan sıyrılmak ve daha güvenli bir şekilde hayatını sürdürmek isteyen bisiklet kullanıcılarını yerin altına çekmeyi planlayan London Underline isimli projenin hedefinde yayalar da var.

Şu an için Piccadilly ve Jubilee hatlarını kapsayan planlar, 3 Şubat’ta düzenlenen London Planning Awards’ta En İyi Konsept Proje ödülünü aldı. Böylelikle yetkililerin de ilgisini üzerine çeken projenin Londra’nın detaylı metro hattı düşünüldüğünde daha da geliştirilip hayata geçirilmemesi için hiçbir sebep yok.