KURT VONNEGUT’UN 33 YIL SONRA GELEN BELGESELİ

KURT VONNEGUT’UN 33 YIL SONRA GELEN BELGESELİ


Bir Kickstarter hikayesi


Kurt Vonnegut’un hem anlattığı hem de anlatıldığı Unstuck in Time’dan fragman teşrif etti.

Bugün karşınıza oldukça a-acayip bir belgesel hikayesiyle çıkıyoruz. Anahtar kelimelerimiz: Kurt Vonnegut, 33 yıl ve Kickstarter.

1982 yılında henüz 22 yaşında olan Robert B. Weide, hayranı olduğu Kurt Vonnegut’a bir mektup yazar ve onun belgeselini çekmek istediğini söyler. Haftalar sonra büyük yazardan olumlu cevap gelir, ikili görüşmeye başlar. Kurt Vonnegut anlattıkça, hayatının kapılarını açtıkça Weide kamerasına sarılır, notlar alır. 1988’de başlayan proje aradan 33 yıl geçmesine rağmen tamamlanıp, servis edilemez. Bu süre zarfında Robert B. Weide, Curb Your Enthusiasm’i yaratır, Kurt Vonnegut aramızdan ayrılır.

Birinin belgeselin durumunu sorması üzerine harekete geçen Weide, proje üzerine çalışmaya başlar fakat şunu fark eder; yıllar içinde Kurt Vonnegut ile çok iyi arkadaş olan Weide artık belgesele bakış açısını kaybetmiştir. Bu noktada Don Argott ile çalışmaya başlayan Robert B. Weide’ın karşısında kalan tek engel maddi sıkıntılardır. Bu sıkıntıların çözümü olarak Kickstarter’ı bulan ikiliye destek olmak için sizi buraya alalım.