MAAŞINIZI ÜNLÜ FUTBOLCULARINKİYLE KIYASLAYAN SİTE

MAAŞINIZI ÜNLÜ FUTBOLCULARINKİYLE KIYASLAYAN SİTE


Büyük uçurumlar


Ülkemizde 2015 yılı birinci dönem net asgari ücret 949 TL. Gelişmiş ülkelerle kıyasladığınızda, boşuna kıyaslamayın… Hayatımızı idame ettirebilmek için ev kirası ve faturalarımızı ödememiz, yeme içme gibi temel ihtiyaçlarımızı gidermemiz ve ev-iş arası yol parasına bütçe ayırmamız gerektiği düşünülürse, ülke nüfusunun çoğunun hayatta kalması bile ufak çaplı bir mucize.

Dünyadaki zenginlik oranının artmasıyla zengin ve fakir arasındaki uçurumun hiç olmadığı kadar büyüdüğünü fark eden BBC, buna dikkat çekmek için ‘A Richer World‘ isimli bir bölüm başlattı. A Richer World’de ‘The Football Calculator‘ diye mikrositeye yer veren BBC, sayfada sizin yıllık net maaşınızı, dünyanın en çok kazanan futbol yıldızlarının kazandığı paralarla karşılaştırıyor ve sonuç pek tabii içler acısı oluyor.

The Football Calculator’ın hesaplarına göre yılda 18.200.000 sterlin kazanan Cristiano Ronaldo, Türkiye’de asgari ücretle geçinenn birinin yıllık kazancını iki (evet iki) dakikada kazanıyor. Siz Ronaldo’nun bir yıllık kazancına 10.442 yıl çalışarak ancak sahip olabiliyorken futbolcunun yıllık kazancı, üzerinde adının yazdığı 196,226 Real Madrid formasını rahatça satın alabiliyor.