MARKA ETİKETLERİNE FISILDAYAN ADAM

MARKA ETİKETLERİNE FISILDAYAN ADAM


Yaratıcılıkta sınır tanımayanlarda bugün


İngiliz sanatçı Joy Pitts’in ‘sanatçı’ ünvanını almasını sağlayan çok sıradaşı bir yeteneği var. Pitts, eserlerini boyalardan, taşlardan, kalem veya çizimlerden yaratmıyor; hele de sentetik saç hiç kullanmıyor. Pitts marka etiketlerini sanata alet ediyor.

Joy Pitts; ensemizin baş düşmanı, temas ettiği gibi uyuz olmuşçasına kaşındıran marka logolarından hayvan portreleri yapıyor. Sanatçı şuana kadar yardım kuruluşlarına gidip, ihtiyaç sahipleri için toplanan kıyafetlerin etiketlerini sökerek, tavşan, boğa, kaz ve bolca inek yaparak kendisine etiketlerden çiftlik yapmayı başarmış durumda.

Pitts, 2013 yılında gerçekleştirdiği büyük bir etkinlikte, siyah arka plan üzerine yapacağı pembeli morlu zıplayan bir tavşan için Paul Smith’ten özel olarak 2.000 adet etiket istemiş ve ortaya aşağıdaki muazzam eser çıkmış.

Joy’u diğer sanatçılardan ayıran bu eşsiz düşünme yeteneğini ve yaratıcılığına bire bir şahit olmak isterseniz sanatçının tüm eserlerini 23 Nisan ve 13 Mayıs arasında İngiltere’nin Nottingham kentindeki Lace Market Gallery‘de görebilirsiniz.