MINECRAFT’IN ANTİ TEZİ NİTELİĞİNDEKİ OYUN: MOONMAN

MINECRAFT’IN ANTİ TEZİ NİTELİĞİNDEKİ OYUN: MOONMAN


Bir daha bu yolları aynı hevesle yürür müsün?


Pek kıymetli saatlerinizi, hatta günlerinizi harcayarak bitirdiğiniz oyunların tadı damağınızda kaldı ama aynı bölümleri tekrar oynamak istemiyor musunuz? Aynı mantık ürünü oyunların farklı versiyonlarından sıkıldınız mı? O zaman geçtiğiniz bir bölümünün tekrarını bir daha oynamanın mümkün olmadığı anti Minecraft oyun Moon Man ile tanışın.

Amacı egzotik topraklarda karşılaştığı düşmanları tek tek yenerek ay parçalarını toplamak olan yeşil kahramanın başrol olduğu MoonMan, 16 bitlik çözünürlüğü ile oyun dünyasına hızlı bir giriş yaptı.

Oyunun yaratıcısı Ben Harper’ın söylediğine göre bir saatte bitirebileceğiniz oyunu her oynadığınızda farklı bölümlerde farklı düşmanlara karşı bir öncekinden değişik silahlarla savaşıyorsunuz.

Lise yıllarında oyun tasarımcısı olmak istediğini belirten Harper, mezun olduktan sonra 12 yıl boyunca akademik kariyer yapmış, 3-D modellemelerle ilgili tezler yazdıktan sonra ise gece gündüz Spelunky ve Terraria gibi oyunlar üzerinde çalışmalar yaparak MoonMan’i yaratmış.

Çocukluk muradına 16bit ile ermeyi başaran tasarımcının hayallerinin peşinden gitmek için gaz arayan insanlara örnek teşkil etmesini diliyor, oyunun tanıtım videosunu şuraya iliştiriyoruz.