MÜZİK DÜNYASINDA HAFTA ORTASI

MÜZİK DÜNYASINDA HAFTA ORTASI


Yeniler boy boy, sizi seven Play Tuşu kovboy


Ryan Gosling’in yerden yere vurulan ilk yönetmenlik denemesi Lost River’ı henüz izlemediğimiz için şimdilik “Kesin iyidir” dediğimiz sadece bir şeyi var. O da soundtrack’i. Drive’da beraber çalıştığı Johnny Jewel’ı baştan çıkaran Gosling, filmin soundtrack’ini resmen Italians Do It Better’a emanet etti. Yeni Chromatics şarkısı olarak geçen Yes’te, Chromatics’ten Ruth Radelet haricinde Glass Candy’den Ida No ve Desire’dan Megan Louise’in de sesini duyuyoruz.

 

17 Mart’ta yayınlanacak yeni Modest Mouse albümü Strangers to Ourselves, saçını indie müzik için süpürge etmiş insanlar için fazlasıyla önem taşıyor. Şimdiye kadar Lampshades on Fire ve Coyotes’i dinlediğimiz bu albümden bir şarkı daha geldi.

 

Dinleyicilerini 2009’dan beri “Yeni albüm” işkencesine maruz bırakan Danimarkalı grup Mew, 27 Nisan’da +-‘la geri dönüyor. Bu albümden gelen ilk single Satellites’ın artık bir videosu var.

 

Yeni The Cribs albümü For All My Sisters 23 Mart’ta yayınlanıyor. Jarman Kardeşler’in istikrarlı diskografisinin yeni üyesinin sorumluluğu ise Cars’ın ünlü frontman’i ve Weezer prodüktörü Ric Ocasek’e ait. İlk dinleyişte ezbere alınan yeni şarkı Burning For No One, bu iş birliğinin yüzleri güldüreceğini düşündürüyor.

 

Yeni Late of The Pier albümü için bir tek adaklar adamadığımız kaldı diyeceğiz ama onu da yaptık galiba… Tek diyebileceğimiz şey; “Sen gelmez oldun LOTP”. Neyse ki grup üyesi Sam Dust’ın yan projesi LA PRIEST’le teselli buluyoruz. Yeni şarkı Oino kutlu olsun.