NASA’NIN OLMASA DA OLUR YEPYENİ FOTOĞRAFLARI YAYINLADI

NASA’NIN OLMASA DA OLUR YEPYENİ FOTOĞRAFLARI YAYINLADI


Nasa değildir o, Nasa olsa gözlerinin acısından duramazsın


Nasa’nın daha önce hiç yayınlamadığı, vintage fotoğraflarından oluşan fotoğraf kitabı “From the Earth To The Moon” ne yazık ki bu sefer meraklılarını hayretlere düşürmüyor.

Görmeye alışık olduğumuz NASA  fotoğraflarından bir hayli farklı olan işbu fotoğrafların birçoğu yanlışlıkla çekilmiş ama atılmamış veya fotoğrafçının 5. asistanının ilk iş gününde kendi Instagram profiline koymak üzere rastgele çekilmiş gibi duruyor.

iPhone kamerasına olan inancımızı arttıran görüntülerin özellikle bazıları, astronotun ayda yürüme anını değil, kostüm partisinden çıkmış sarhoş bir gencin Caddebostan Sahili’nde gezintisinden bir kareyi andırıyor.

Algımızda kendi yerini çok net oturtan NASA sağ olsun, bu fotoğrafları görünce dehşete kapılıp sahipleri ünlü fotoğrafçıların pozlama, kadraj veya ışıktan bihabermiş oldukları hissini veriyor. Ama neyse ki beyin fonksiyonları yeterince çalışan her birey gibi, biz de o işin aslında öyle olmadığımızı biliyoruz.

Günümüzde akıllı telefonlarla çekilmiş olup, ortalama takipçi sayılı bir hesaptan bu efektlerle paylaşılsalar 1000 like’ı garanti olan fotoğrafların derlemesi niteliğindeki kitabı satın almak için buraya tıklayabilirsiniz. Eğer ‘Bana bilim ile, fotoğrafın gücü ile gel!’ diyenler varsa onlar da şuraya göz atabilir ve kitaplıklarını süsleyebilirler.