ÖNERİLERİYLE “BUGÜN NE İZLESEM?” DERDİNE SON VEREN İNTERNET SİTESİ

ÖNERİLERİYLE “BUGÜN NE İZLESEM?” DERDİNE SON VEREN İNTERNET SİTESİ



Spotify ve benzeri müzik dinleme platformlarının artmasıyla, vaktinde sizin radarınıza aldığınız ve aile ferdinizi Stiffler’dan saklar gibi herkesten sakladığınız sanatçılar, “Benzer sanatçılar” sekmesiyle gün geçtikçe daha popüler hale gelerek, geniş kitlelere yayılıyor. İçten içe sinirinizi bozan bu duruma, sizin de işinize yaradığı için ses çıkarmıyorsunuz, biliyoruz.

Peki konu filmler olunca sistem nasıl işliyor acaba? Ortalama üstü bir film izleyicisinin en büyük problemlerinden bir tanesi, kuşkusuz uyumadan önce hangi filmi izleyeciğidir.

Hele ki Oscar’dan ziyade, Cannes, Bafta, Toronto gibi festivalleri yakından takip eden bir sinefil veya aday adayıysanız bile, IMDB kurdu olmanız işten bile değil. Muhtemelen izlemeye doyamadığınız filmlerin IMDB sayfasının altında önerilen filmleri zaten ya izlemiş, ya da izlemeye değer bulmamış ve es geçmişsinizdir.

Tecrübeyle doğru orantılı olarak afişinden film puanı verebilme mertebesine de ulaştığınızı düşünüyorsanız, beklentilerinizi karşılamaması muhtemel bir film için harcayacağınız 1.5 – 2 saat, sizin için hayati önem taşıyormuş gibi hissedebilirsiniz, kendinizden şüphe etmeyin çünkü yalnız değilsiniz.

İşte bu noktada, internet motorunuzun favorilerine 1 numaradan giriş yapacak bir site ile bütün bu derdiniz son bulabilir. Bu akşam ne izlesem mantığıyla çalışan site, isterseniz sizin karakter analizini yaparak filmler önerebildiği gibi, eğer isterseniz şahsi beğenilerinize, kafadan uydurma etiketlerinize, o anki modunuza, IMDB puanına ve türlerine göre de filmler önererek sizi büyük bir külfetten kurtarıyor.

Hayat kolaylaştıran site, IMDB ve Rotten Tomatoes ‘un ortak verilerini kullanarak 3 ana kategori belirliyor. Yüksek puanlı filmler, gişe rekorları kırmayan ama iyi prestije sahip “az bilinen” filmler ve geri kalanlar olarak kodlanan üç başlıktaki filmler ve niye filmlerin önerildiği doyurucu bir şekilde anlatılınca site gerçekten çalışıyor.

O zaman, film okyanusuna tüpsüz dalmanız için sizleri şöyle alalım.