PATRON ÇILDIRDI: MONOPOLY GERÇEK PARA DAĞITIYOR

PATRON ÇILDIRDI: MONOPOLY GERÇEK PARA DAĞITIYOR


Ünlü oyun devi Hasbro’dan Fransız Monopoly tutkunlarına müjde


Ev ekonomisi yapmayı öğrendiğimiz, Beyoğlu’nu satın almak için aylarca hapislerde yatmayı göze aldığımız, ihaleye fesat karıştırmayı öğrendiğimiz Monopoly’nin oyun kutusundan gerçek para çıksa ne yapardınız? Oyunun verdiği yetkiye ve alışkanlığa dayanarak tabii ki de cebe atardınız. Peki böyle bir ihtimal var mı? Artık var.

Fransa’da başlayacak bu yeni gelenek, modası geçmeyen oyunun junior/elektronik/vintage da dahil tüm versiyonlarının toplamda üretilecek 30.000 yeni kutusundan yalnızca 80’inde yer bulacak. 375’te 1 ihtimalle kutulardan birinin sahibi olacak şanslı kişiler ise toplamda 20.580 euro’nun üstüne yatacak.

Hangi kutularda para olduğunu anlamak haliyle çok zor ve bu işlemin gizliliğini sağlamak adına büyük bir özen gösteriliyor. Tüm bu işlemler ise Fransa’nın Creutzwald isimli küçük kentinde yapılıyor.

Gerçek para ile Monopoly paralarının ebat ve kalınlık farkından dolayı oluşabilecek paket deformasyonu kaynaklı çakallıkları önceden düşünüp önüne geçtiklerini de ekleyen firma yetkilileri; “Yanında hassas tartı taşımayan farkı anlayamaz” diyerek heyecan peşinde koşanların hevesini orta yerinden kırıyor.