POPOYU ENSTRÜMAN OLARAK KULLANMAK

POPOYU ENSTRÜMAN OLARAK KULLANMAK


Twerk yaparak kendin çal, kendin oyna


Twerk’ü nasıl bilirsiniz? Kalça/popo/kaba et/kase olarak tabir ettiğimiz organı, müziğin ritmine uydurarak sallama eylemi olarak bilirsiniz, bilmiyorsanız da işte twerk böyle gereksiz bir şey…

Nicki Minaj, Rihanna ve Beyoncé ablalarından hiç geri kalmayan Iggy Azelia’nın müzik videolarında sıkça karşılaşabileceğiniz bu dans şekli, teknolojinin bize sunduğu velinimetler sayesinde sadece dans figürü olmaktan çıkartıyor ve popoları müzik aletine çeviriyor.

Hollandalı tasarım firması OWOW, Danimarka çıkışıklı kulaklıklarıyla ünlü ses sistemi üreticisi AIAIAI ve Portekiz’in bağrından kopmuş elektronik dans topluluğu Buraka Som Sistema güçlerini birleştirip, bir de arkalarına twerk kraliçesi ünvanlı Louise’i alıyor ve müzik yapmanın bambaşka bir yolunu buluyor.

Dünyaca ünlü futbolcuların üç büyükten birine transferinin ardından, sağlık kontrolünden geçerken görmeye alışık olduğumuz ucunda yuvarlak iki adet manyetik olan cihazı, kraliçemizin poposuna bağladıktan sonra, twerk başına beat elde eden ve bunları birleştirerek sample oluşturan yaratıcı ekip, ortaya çıkan sonuç karşısında hayretlere ters binmeden edemiyor.

Teknolojinin daha nelere kadir olacağı bilinmez ama bu twerk’le müzik yapma işinden daha çok haber çıkacağı kesin.