RENKLERİ YÜZÜNDEN SAHİPLENİLMEYEN AŞIRI TATLI KÖPEKLER

RENKLERİ YÜZÜNDEN SAHİPLENİLMEYEN AŞIRI TATLI KÖPEKLER


Seçmece hayvan bakanlar...


Fotoğraf sanatçısı Guinnevere Shuster’in yeni fotoğraf projesi, hevesle alınıp bin bir türlü geçersiz bahaneyle sokağa atılan ya da umutsuzca yeni sahiplerini beklemek üzere hayvan barınağına bırakılan köpeklerin ne kadar da zor durumda olduğunu gözler önüne seriyor.

Sanatçı, siz evde yokken gelmenize dört gözle bekleyen, kapıdan girdiğiniz an mutluluktan deli divane olan, sizi sadece siz olduğunuz için koşulsuzca seven dört ayaklı dostlarımızın sırf renkleri yüzünden sahip bulamadıklarını fakat aslında ne kadar güzel olduklarına dikkat çekmek istiyor.

Gözlemlerine göre sanatçı; cins tabir edilen köpeklerin daha kolay sahip bulduklarını, siyah köpeklerin ise genelde yüzlerine bile bakılmadığı için bu renkli projeye imza attığını belirtiyor.

Ötekileştirmenin acayip bir boyutuna şahit olduğumuz bu projenin baş kahramanı siyah köpeklerin bir çoğu, bu projeden sonra bir daha asla terk edilmeyeceğini umduğumuz yeni yuvalarına kavuştu.

Son olarak, köpek sahibi olmanın çok büyük bir sorumluluk gerektirdiğini ve bu güzellik abidesi canlıların bir kere sizin kokunuza alıştıktan sonra sizi tıpkı aile gibi bellediklerinin altını kırmızı kalemle çiziyoruz.