SICAK ÇİKOLATA İÇMEDEN ÖNCE BİR KEZ DAHA DÜŞÜNÜN

SICAK ÇİKOLATA İÇMEDEN ÖNCE BİR KEZ DAHA DÜŞÜNÜN


Sıcak çikolata ile iPhone'un ortak noktası nedir?


Mevsimlerden kış… Metro/otobüsten indiğiniz gibi yüzünüze buz gibi soğuk hava vuruyor. Eve/ofisinize gidiyorsunuz, içinizi ısıtmak için sıcak bir şeyler içmek istiyorsunuz. Havanın kasveti ruhunuzu da karartmış durumda. “Hem içim ısınsın, hem de vücudum biraz endorfin salgılasın” diyerek sıcak çikolata içmeye karar veriyorsunuz. Bugünden itibaren bir kez daha düşünmenizde fayda var.

WIRED’ın hazırladığı, paketlenmiş hazır sıcak çikolatanın nasıl üretildiğini anlatan bu animasyon, kakaodan ziyade neler içtiğimizi gözler önüne seriyor.

Şeker, tatlandırıcı, bitkisel yağlar hep bildiğimiz ve artık kabul ettiğimiz şeyler. Fakat bu animasyonda en çok dikkatimizi çeken madde sodyum alüminosilikat. Peki, bu üç maddenin kimyasal birleşimini en çok nerede görüyor ve hatta yetmiyor günde binlerce defa dokunuyoruz bilin bakalım? iPhone ekranlarımızda. Ekran sağlamlığını arttırmak için bol miktarda kullanılan bu madde, bayılarak içtiğimiz sıcak çikolatalarımızın da bünyesinde bulunuyor.

Biz üstümüze düşen görevi yaparak sizleri bilgilendirdik, artık hayatınızın geri kalanında hazır sıcak çikolata içip içmemek sizin özgür iradenize kalmış…