SNAPCHAT 19 MİLYAR DOLAR EDER Mİ?

SNAPCHAT 19 MİLYAR DOLAR EDER Mİ?


Peki neden?


Blackberry’nin kendi mesajlaşma sistemi BBM’e alternatif olarak çıkan Whatsapp, şu an kumandadan sonra anneannelerimizin bile kullanabildiği tek teknoloji… Facebook’un dahi kurucusu Zuckerberg’in 19 milyar dolar gibi rekor fiyata satın aldığı ve o günden sonra her gün gelişen altyapısı, eklenen yeni özellikleriyle; mesajlaşma devi haline gelen Whatsapp, her an mobil operatörlerinin canına okuyabilecek bir hazır bomba gibi.

Anlık mesajlaşma uygulamaları ve operatör savaşları şöyle bi yanda dursun, bir de mobil uygulama pazarı var. Bu pazarı büyük bir pasta gibi düşünürsek en büyük dilimlerden birini de Snapchat’ e ayırmamız gerekir. Zira son açıklanan bilgilere göre, paylaştığın içeriği bir süre sonra kendi rızasıyla silen uygulamanın ederi 10 milyar dolar civarında.

Vakti zamanında Facebook’un 3 milyar dolara satın almak istediği fakat başaramadığı Snapchat’in iki senede fiyatını 3 katına çıkarması, geliştiricileri bir hayli heyecanlandırmış olacak ki hedeflerini 16 ile 19 milyar dolar arasında olarak belirleyerek Whatsapp’ın tahtına göz dikmiş durumdalar.

Bu ayın başında Madonna’nın son müzik videosunu Snapchat’ten yayınlamasını, yeni eklenen ses özellikleriyle Snapchat, bu uçsuz bucaksız pazardaki yerini büyütmek için elinden geleni yapacaktır. Ne diyelim aklını kullanan kazansın.