EVSİZLERİN SÜPER KAHRAMANI: ÖRÜMCEK ADAM

EVSİZLERİN SÜPER KAHRAMANI: ÖRÜMCEK ADAM


Süper gücün böylesine can kurban


İngiltere’nin Birmingham kentinde yaşayan ve adının gizli kalmasını isteyen 20 yaşındaki genç barmen, süper güçleri olmasa da, süper iyi niyetiyle kentinde yaşayan evsiz insanlara yemek dağıtıyor. Yardımsever gencin hareketini ilginç kılan şey ise, bunu Örümcek Adam kostümü giyerek yapıyor olması…

Yıllardır evsizler için yapılan birçok organizasyonda gönüllü olarak yer aldığını söyleyen genç adam, bu kostümü giymeden önce de evsiz insanlara yemek verdiğini, fakat kimsenin dikkatini çekmediği belirtiyor. Bu durumdan oldukça rahatsız olan ve bir şekilde farkındalık yaratmak isteyen delikanlı, Marvel İdman Yurdu’nun kıdemli üyesi Örümcek Adam’ın kostümünü giyerek her gün yaptığı şeyi yapmaya devam ediyor. Böylelikle çevresindeki herkesin dikkatini çekmeyi başarıyor.

Son derece duyarlı bu hareket, bir ay gibi kısa bir sürede, sosyal medyanın da yardımıyla sosyal sorumluluk projesine dönüştü ve birçok kurum genç adama destek olmak istedi. Gelen destek mesajlarını fırsata çeviren isimsiz süper kahraman, yayınladığı fotoğraflarla kampanyanın daha fazla insana ulaşmasını sağladı.

Evsizlerin yüreğine umut zerk eden Örümcek Adam, gelen para yardımlarını kesinlikle kabul etmezken, yiyecek yardımı yapmak isteyen insanları ise ağlarını açarak sıcak bir şekilde karşılıyor.