FOTOĞRAF TUTKUNLARINI AŞKA GETİRECEK KOLEKSİYON SATIŞTA

FOTOĞRAF TUTKUNLARINI AŞKA GETİRECEK KOLEKSİYON SATIŞTA


35.000 dolar verenin elinde kalıyor


‘Sirkeci’den film tab ettirmek’ cümlesiyle birlikte nefes alıp verenlere haber salın. Yanlarına fotoğrafçı dostlarını ve anılarını anlamlandırmak için fotoğraf çekmeyi tercih eden herkesi alsınlar. Sebep mi? Alın size enfes bir sebep; eBay’de satışa çıkan 600 adet vintage fotoğraf makinesinden oluşan koleksiyon…

Doğum tarihlerine baktığınızda 1880-1980 yılları arasına denk geleceğiniz, tutkunları için her biri öz evlat gibi sevilesi 600 makineden oluşan koleksiyonda; Kodak, Ikonta, Canon, Nikon, Leica, Retina, Voigtlander, Minox, Hit, Polaroid, Revere ve Rollei gibi markaların arasanız gerçekten de zor bulacağınız makineleri mevcut.

Kimi zaman fahiş fiyatlara tek makine satın alınabildiğini varsayarsanız, vasiyetlerin en tepe bölgelerinde ikamet eden bu koleksiyonu elde edebileceğiniz rakamın değeri de kolaylıkla anlaşılıyor. 600 makineden oluşan dev koleksiyon, 35.000 dolar karşılığında eBay’de ‘Ben buradayım.’ diyor.

Dolar milyarderi, Euro Fatihi gibi zenginlik kalıplarının arasına ‘Vintage kamera zengini’ kalıbını hakkıyla ekleyecek koleksiyon için buradan teklif verebilirsiniz.

Ola ki şu satırları okuyan birisi koleksiyonu satın almaya niyetlenir ve başarırsa bize muhakkak haber versin. Bir büyük (rakı değil, fotoğraf filmi) alıp kapısını memnuniyetle çalar ve o sihirli ‘Beni tek çek’ cümlesini kurarız.