GRAND THEFT AUTO TELEVİZYONA TRANSFER OLUYOR

GRAND THEFT AUTO TELEVİZYONA TRANSFER OLUYOR


Öp BBC'nin elini


Bilgisayar oyunlarının, yüzlerce milyon dolar bütçelerin konuşulduğu bir sektörden karşımıza geldiği günleri yaşıyoruz. Birçoğumuz için Amiga 500 veya Commodore 64’le başlayan naif macera, şu sıralar bacasız bir sanayinin sınırları içerisinde…

Bu bacasız sanayinin en önemli parçalarından biri ise Grand Theft Auto serisi… İçimizdeki kanunsuzu, bilgisayar oyunu vasıtasıyla tatmin etmenin günümüzdeki en popüler hali olan Grand Theft Auto’nun yapım aşamasında dev bütçeler devreye giriyor. GTA tutkunlarının artan sayısıyla koca bir ülke nüfusu elde etmek imkansız değil. Seriye eklenen her yeni oyunla, bu nüfus artışında yaşanan patlamayı kontrol etmenin ise yolu yok.

Grand Theft Auto’nun bir bilgisayar oyunundan çok daha fazlası olduğunu söyleyebiliriz. Bu konuda BBC’nin de bizimle aynı fikirde olduğunu görmek ise çok daha verimli sonuçlara ulaştırabilir.

 

İngiliz televizyon kanalı, Grand Theft Auto’nun derinlemesine incelenesi hikayesini bir televizyon programı haline getiriyor.

Yıl sonu BBC Two’da yayınlanacak GTA belgeseli hakkında şimdilik neler biliyoruz? Süresi 90 dakika olacak ve yapım aşaması 1995’te başlayan oyunun arka planındaki isimler, bizlere GTA hakkındaki tecrübelerini aktaracaklar.

Bir jenerasyonu büyüten ve kendi de onlarla birlikte büyüyen Grand Theft Auto’nun belgesele aktarılışı, şüphesiz ki hayranlarını fazlasıyla sevindirecektir.