INSTAGRAM’DA PAYLAŞILAN SANAT ESERLERİ TEK ÇATI ALTINDA

INSTAGRAM’DA PAYLAŞILAN SANAT ESERLERİ TEK ÇATI ALTINDA


Sanat aşıkları takipleşiyor


Art Now isimli mobil uygulama, sanat içerikli paylaşımları bünyesinde toplayarak, ördek dudaklı selfie’lerden sıkılanlara alternatif bir Instagram evreni sunuyor.

Dünya genelindeki 4.300 müze arşivini belleğinde barındıran uygulama, Foursquare’in yardımını alarak hangi sanat eserinin daha popüler olduğunu görmenizi sağlıyor. Buradaki popülerlik kıstası, fotoğrafları çekilen sanat eserlerinin Instagram’daki paylaşım oranıyla ölçülüyor. Örneğin, bu aralar New York’ta hangi eserin fotoğrafının daha çok çekildiğini kolayca öğrenebiliyorsunuz. Instagram’daki fotoğrafların altına eklenen etiketlerle oluşan veri havuzundaki eserleri birbirinden ayırarak temiz sonuçlar sunan uygulama, lokasyonunuza en yakın etkinliklerini de göstererek sizleri sanatla buluşturuyor.

Yalnızca lokasyon bazlı sergilerin bilgisini vermeyen uygulamada, isterseniz hayranı olduğunuz sanatçının işlerinin veya spesifik bir tablonun nerede sergilendiğini de sorgulayabiliyorsunuz. Sanat için sanat seven mobil uygulamayı indirmek için buraya tıklayabilirsiniz.