INSTAGRAM’DA REKLAMLAR NASIL GÖZÜKECEK?

INSTAGRAM’DA REKLAMLAR NASIL GÖZÜKECEK?



Kendi fenomenlerini yaratarak, basit bir fotoğraf paylaşım uygulamasından çıkıp sosyal medya devi olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Instagram; Levi’s, Mercedes ve Ben & Jerry’s ile deneme sürüşü yaparak reklam yayınlamaya devam edeceğini iki sene önce söylemişti.

Reklamları henüz ana sayfamıza düşürmeyen uygulama, kendi blogunda bu konuyla ilgili bir post yayınladı. ‘Carousel Ads’ adını verdiği yeni reklamlandırma sisteminin en dikkat çelici özelliği, gördüğünüz sponsorlu post’u sağa ve sola kaydırarak kolayca kendi sayfasına veya internet sitesine direkt olarak gidebiliyor olmanız. Bu durumdan hoşnut olmayacak kullanıcılarına “Beğenmeyen ekranını aşağı sürükleyebilir…” diyen Instagram, yayınladığı videoda ise duygu sömürüsünün dibine dibine vuruyor.

Konuyla ilgili daha önce tonla şikayet gelmesine karşın reklam çalışmalarını hızla sürdüren ve bunu sempatik göstermek için elinden geleni yapan Zuckerberg’in, birkaç hafta içinde ana sayfaya düşmeye başlayacak reklamlardan sonra gelen tepkilere ne cevap vereceği ise merak konusu.