NASA’NIN YARDIMINIZA İHTİYACI VAR

NASA’NIN YARDIMINIZA İHTİYACI VAR


Gök taşı avcıları göreve!


Gök taşı yağmurundan hallice bir şekilde üstümüze yağan mobil uygulamaların arasından sıyrılan NASA, yeni masaüstü uygulaması ile gök taşlarının belirlenmesi için yardımınızı istiyor. MAC ve PC kullanıcılarının kullanabildiği Asteroid Data Hunter isimli uygulama, NASA’nın gök taşı madenciliği firması Planetary Resources’la beraber başlattığı online bir kampanyanın ürünü.

Şu sıralar ilgili sektörlerden birçok insanın gözünü diktiği interaktif festival SXSW’da tanıtılan Asteroid Data Hunter, profesyonel/amatör teleskoplarla elde edilen görsellerin veri tabanına aktarılmasıyla çalışıyor. Bünyesinde bulunan gök taşı tanımlama algoritması ile bu görselleri tarayan uygulama, böylelikle uzay boşluğunda süzülen gök taşlarını tanımlayıp elde ettiği verileri NASA’yla paylaşıyor.

Uygulamanın sahip olduğu algoritma, bugüne kadar kullanılan gök taşı tanımlama algoritmalarına oranla yüzde 15 daha verimli çalışıyor. Böylelikle sadece gök taşı tanımlamakla kalmıyor, aynı zamanda dünyaya teğet geçmesi/çarpması kuvvetle muhtemel gök taşlarının da konumunu belirlemiş oluyorsunuz.

Eğer ki dünyamız Armageddon olsun istemiyorsanız ve hedefleriniz arasında astronomiye merakınızı bir ileri seviyeye taşımak varsa uygulamayı şuradan indirebilirisniz.