OTHER PEOPLE LABEL NIGHT: VISUALS’TAN GECE ÖNCESİ İNCİLER

OTHER PEOPLE LABEL NIGHT: VISUALS’TAN GECE ÖNCESİ İNCİLER


En sevdiğin 5 albümü söyle, sana kim olduğunu söyleyeyim


Hava sıcaklığı sonunda insafa geldi ve an itibarıyla ilkbahar aylarına yakışır bir gün yaşıyoruz. Peki bu güzel günün gecesi nasıl olacak? Size garanti veriyoruz; eğer bizi dinlerseniz bu gece çok güzel olacak. Neden mi? Nedeni çok…

Other People Label Night başlığıyla Eski Elhamra Sineması’nda gerçekleşecek etkinlikte, birçok değerli ismi izleme/dinleme şansını yakalayacağız. Elektronik müziğin harika çocuğu Nicolas Jaar’ın sahibi olduğu label’ın sanatçıları, art arda sahneye çıkarak kaliteli müzik ihtiyacımızı karşılamamızda bizlere epey yardımcı olacaklar. Sarı fırtına Dave Harrington’ın DJ setiyle finalini yapacağı gecede Valentin Strip, Visuals ve bizden biri Yaybahar sahne alacak.

Bu isimler arasında çektiğimiz tombalada elimize gelen Visuals, yeni albümü üzerinde harıl harıl çalışıyor. Bu çalışması esnasında ise birçok sanatçı ve albüm kendisine ilham kaynağı oluyor. Other People Label Night‘ın yıldızlarından Visuals, bizlerle bu ilham kaynaklarını paylaşmak konusunda iki kere düşünmüyor ve başlıyor dökülmeye…

Andy Stott – Luxury Problems

Manchester’lı elektronik müzik prodüktörünün 2012 çıkışlı albümü, Brooklyn’li müzisyeni derinden etkilemiş. Kafasındaki “Güzel” tanımına yeniden şekil veren kayıt, sert ve yumuşak sound’ları bir araya getirerek modern techno’nun karşılığını oluşturuyor. Visuals, New York’ta canlı dinleme imkanı bulduğu Stott’ın kuvvetli basları yüzünden neredeyse yere kapaklandığını da sözlerine ekliyor.

 

 

Chris Cohen – Overgrown Path

Deerhunter’ın kurucu gitaristinin 2012’de yayınladığı albümü, melodileriyle Visuals’ın kulağına yapışmış ve bir daha da bırakmamış. Cohen’in şarkı yazma yeteneğine övgüler yağdıran prodüktör, albümdeki gitar melodilerini en az sevgilisi kadar sevdiğini söylüyor.

 

 

Ghost Culture – Ghost Culture

İngiliz prodüktörün çıkış albümünü öve öve bitirememiştik. Visuals da bizlerle aynı hisleri paylaşıyor. 2015’in ilk günlerinde yayınlanan albüm, James Greenwood’un şarkı yazma yeteneğini dans pistlerine taşıyor ve yakanızı uzun süre bırakmayacak bir albümün habercisi oluyor.

 

 

Cocteau Twins – Heaven or Las Vegas

İskoç grubun 1990 çıkışlı kült albümünden etkilenmemek ne mümkün… Shoegaze ve dream pop’un kilometre taşlarından biri olan albüm, Visuals’ı da fazlasıyla etkilemişe benziyor. Albümü yıllar sonra yeniden keşfettiğini söyleyen prodüktör, şarkı sözlerini pek anlayamadığını söylese de, albümün sound’unun kendisi için büyük bir ilham kaynağı olduğunu belirtiyor. Kayıtta kullanılan chorus efektleri de Visuals’ı etkileyen sebeplerden biri.

 

 

Arthur Russell – Calling Out of Context

Deneysel müziğin efsanevi ismi Arthur Russell, 2004 çıkışlı albümüyle otoritelerden tam puan almış ve her notasıyla klasik bir işe imza atmıştı. Visuals, Russell’ın dehasına büyük saygı duyuyor. Albümün hiçbir janra ait olmaması ve yeri geldiğinde disco, yeri geldiğinde techno, yeri geldiğinde ise folk sularında yüzebilmesi, Russell’ın dehası ve şarkı yazım yeteneğiyle birleşiyor. Sonucunda da Visuals kendinden geçiyor…

Sırf böyle güzel işlerden etkilendiği için bile dinlemeye değer biri sanatçı Visuals… O yüzden bu gece hüzünleri evde bırakarak, Eski Elhamra Sineması’ndaki yerimizi almanızda fayda var.