ŞEFLER, MÜŞTERİLERİN ŞİKAYETLERİNİ OKUYOR

ŞEFLER, MÜŞTERİLERİN ŞİKAYETLERİNİ OKUYOR


Şefler için Mean Tweets


Ünlü restoranların şefleri, mekana bir yıldız veren müşterilerin yorumları ile baş başa…

İnternetten yemek sipariş edenler sırasıyla önce mutfağın türüne, ardından fiyatlarına ardından da yorumlarına dalıyor ve kendini bir keşmekeşin ortasında buluyor. Oturduğu yerden “Yemekler çok kötü, pilavı su diye içtik.” diye yazan birinin bu yorumunu hemen benimseyip, siparişten vazgeçebiliyoruz. Yemek sektöründe bu denli önemli bir yer kapsayan tecrübelerini paylaşma ayağını yurtdışında oldukça yaygın bir şekilde kapsayan Yelp, tüm restoranların korkulu rüyası.

Yelp’te yıldızı düşük olan bir restoran, Albert Camus’nün Veba romanında bahsettiği hıyarcıklı veba ile boğuşuyormuş muamelesi görebiliyor. Dolayısıyla tek yıldızlı incelemeleri restoranlar oldukça ciddiye alıyor. Hatta o kadar ciddiye alıyor ki, şefler durumla bizzat ilgileniyor.

FoodBeast, biraz da Jimmy Kimmel’ın Mean Tweets geleneğinden etkilenerek üç restoranın şefini kamera karşısına geçirdi ve haklarında yazılan kötü yorumları okuttu. Sıfır puan olsa onu verecek olan, amcası yemeği beğenmediği için bir yıldızı basan, ketçap olmadığı için bütün yemeğin hakkını yiyen müşteriler ile şefler karşı karşıya geldi.