SELFIE’NİN ARTIK BİR KİTABI VAR

SELFIE’NİN ARTIK BİR KİTABI VAR


Selfie'yi durdurabilene aşk olsun


Dünya üzerinde belki de en hızlı büyüyen sektör olan selfie, popülaritesini Oxford Sözlük’te yılın kelimesi seçilerek, onlarca alt kola kendini uyarlayarak daha da arttırdı. Günaşırı yeni bir trende meze olan akımın meyvesini yemek isteyenler ise, selfie’yi farklı tüketim şekillerinde bizlere sunmaktan çekinmiyorlar. Selfie çubuğu, selfie aynası ve selfie tarağı derken; selfie şimdi de bir kitabın çıkış noktası olarak karşımıza çıkıyor.

Birkaç aydır popülaritesi artan #Artselfie’yi kendine çıkış noktası olarak belirleyen W Magazine, selfie’nin en sanatsal hali olan akımla ilgili her detayı bir kitapta topladı. Akımla aynı ismi taşıyan kitapta, dünyanın farklı köşelerindeki sanat eserlerinin selfie’yle buluşmasından doğan kareler haricinde, #Artselfie’nin çıkış hikayesi/yaygınlaşması ve diğer selfie kategorileri arasından kendini nasıl sıyırdığı işleniyor.

Douglas Coupland ve Simon Castets’in elinden çıkan kitap, selfie’nin yükselen değeri #Artselfie’ye ilgi duyan okuyucularını şurada bekliyor.