TÜRKİYE SİYASİ TARİHİNİN TAM ÇÖZÜMÜ

TÜRKİYE SİYASİ TARİHİNİN TAM ÇÖZÜMÜ


Nereden nereye geldik?


Seçimlerin gerçekleşmesine iki ay kala gündem yine bel altı vurmalarla süslenmiş konuşmalar, gerçekleşeceğine ihtimal vermediğimiz vaatler ve birbirinden farklı seçim sonucu anketleriyle dolu… Ülkenin siyaset gemisi bir kez daha alaboraya doğru koşarken, birçok insan ülke geleceğine dair kalan 3-4 damla umudunu da yitirmek üzere. İnanabileceği doğru düzgün bir siyasi hareket veya siyaset adamı bulamayan milyonlar, çözümü kendilerini akıntıya bırakmakta buluyor. Hayırlısının olacağına ihtimal vermememize rağmen çoğu zaman tek diyebildiğimiz şey ise, “Hayırlısı olsun.” oluyor.

Hep duyduğumuz “Bizim tarihimizi bizden daha iyi biliyorlar.” tezi, bu sefer de Türkiye siyasi tarihi için geçerli oluyor. Yani az da olsa…

Türk asıllı Michael Sercan Daventry’nin web sitesi Jamesinturkey, ülke siyasi tarihinin detaylı özetini çıkardığı harika infografiği ile 1977’den günümüze kadar geliyor. Son iki yıldır apolitiklikten vazgeçmiş neslin fazlasıyla işine yarayacak harita, önümüzdeki seçimler öncesi geçmişimizi sindirebilmek adına faydalı olabilir.