ÜNLÜ SPORCULAR TWEET BAŞINA NE KADAR KAZANIYOR?

ÜNLÜ SPORCULAR TWEET BAŞINA NE KADAR KAZANIYOR?


140 harfin gücü


Ülkemizde 2015 yılı birinci dönem net asgari ücreti 949 TL ve bir üniversite mezununun iş hayatında deneyim kazanana kadar alacağı maaşlar ise asgari ücretten hallice… İnsanların hayatlarını adadığı ve özel yaşamlarından feragat ederek çalıştığı işlerin maaşlarıyla, bir sporcunun senelik kazancının arasındaki fark ise kıyas edilemeyecek cinsten. Kendi kulüplerinden kazandıkları paranın yanında, yıldızı oldukları reklam kampanyaları sayesinde de ihya olan sporcuların reklam amaçlı tweet’leri başına kazançları ise ortalama bir kişinin yıllık maaşından kat kat fazla… Profesyonel sporcuların yer aldığı reklam kampanyaları ve kazançlarıyla ilgili araştırma yapan Opendorse, Cristiano Ronaldo’dan Neymar’a, LeBron James’ten Kevin Durant’e birçok ismin tweet başına kazandığı reklam gelirlerini açıkladı.

140 harf karşılığında on binlerce hatta yüz binlerce dolar kazanan sporcuların başını, tweet başına 303.900 dolar kazanan Cristiano Ronaldo çekiyor. Yüz egzersizi aleti, takım elbise ve daha birçok ürünün reklamını yapan Ronaldo, kazandığı parayı kötü kuaförlere harcıyor.

Geçtiğimiz yıl reklam anlaşmalarından 16 milyon dolar kazanan Neymar, tweet başına 143 bin dolar kazanıyor ve ayakkabı seçimini hep Nike’tan yana kullanıyor.

Çok sıcak bakmadığı reklam amaçlı tweet’lerden bir tane atmak için 126.600 dolar fatura kesen LeBron James, 2014’te reklam anlaşmalarından 53 milyon dolar kazanarak rekora koşuyor.

Geçtiğimiz yıl NBA’in en değerli oyuncusu seçilen Kevin Durant, Nike ile 300 milyon dolarlık bir anlaşma imzalamanın yanında tweet başına 80 bin dolar kazanıyor.

Twitter üzerinden ettiği kar en az olan sporculardan biri, 140 harf karşılığında 22.300 dolar kazanan Kobe Bryant oluyor.

Listenin tamamı için şöyle buyurunuz.