WHIPLASH’İN ÇIKIŞ NOKTASI OLAN KISA FİLMİ İZLEYİN

WHIPLASH’İN ÇIKIŞ NOKTASI OLAN KISA FİLMİ İZLEYİN


Whiplash'in küçüklüğünü de bilin


J.K. Simmons’ın kelimelerle anlatılamayacak kadar iyi performansının yakıtı olduğu Whiplash, geçtiğimiz yılın ayakta alkışlanan filmlerinden biriydi… Bu başarısını J.K. Simmons’ın En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Oscar’ını kazanması dahil toplam üç heykelcikle taçlandıran, saygıda kusur edilmeyecek ödül gecelerinden eli dolu dönen Whiplash’in çıkış hikayesinin, 18 dakikalık bir kısa filme dayandığını ise bolca işittik. İnterneti avcunun içi gibi bilen çok az bir kısmımız, bu 18 dakikalık kısa filmi izlemeyi başardı. Geriye kalanların başı kel miydi peki? Artık değil.

Whiplash’i hem yazan hem de yöneten Damien Chazelle’in ellerinden çıkan ve projenin WinRar’da sıkıştırılmış hali diyebileceğimiz, 2013 tarihli kısa filme artık bir tık karşılığında ulaşabilirsiniz.

Stüdyolardan onay alamayınca kafasındaki projeyi kısa filme dönüştürerek Sundance Film Festival 2013’de gösterime sokan ve 3.3 milyon dolar bütçeye kavuşan Chazelle’in, Miles Teller yerine Johnny Simmons’a (J.K. Simmons’ın akrabası değil) şans verdiği kısa filmde J.K. Simmons’ı bir kez daha ayaklı gerilim Terence Fletcher rolünde izliyoruz.