EN PAHALI MÜZİK FESTİVALLERİ LİSTESİ

EN PAHALI MÜZİK FESTİVALLERİ LİSTESİ


Kapıya +1 yazabilir misiniz?


Yaz mevsiminin yaklaşmasıyla afişlerine uzun uzun baktığımız müzik festivallerinin sayısındaki artış başladı. Geçtiğimiz hafta Coachella’yla Youtube başında Kaliforniya’ya ışınlananlar, diğer müzik festivalleri ile önümüzdeki aylarda benzer deneyimleri sık sık yaşayacak. Kimileri ise sadece ruhen değil, bedenleriyle de bu festivallerde hazır bulunacak. İngiltere’nin sonsuz festival yelpazesinin en önemli temsilcisi Glastonbury, elektronik müzik takipçilerinin cenneti Tomorrowland, Kuzey’in incisi Rosklide, İspanya’nın günlük güneşlik festivali Benicassim ve çok uzaklara gitmeyi gözü yemeyenlerin tercihi Sziget, bu yıl da en çok konuşulan festivallerden birkaçı olacak.

Peki bu festivaller arasında hangisi cebimizi daha çok yakmaya aday? Independent, bilet ücreti, konaklama ve yeme-içme masrafından yola çıkarak müzik festivallerinin günlük ortalama maliyetini çıkardı. Toplamda 10 festivalin yer aldığı liste ile cebimizdeki paraya gözünü en fazla diken seçenekleri görme fırsatını yakalıyoruz.

Birinci sırada günlük ortalama 187.26 Sterlin’lik maliyetle Yeni Dünya’nın sosyetik yıldızı Coachella var. Hem moda dünyasına yön veren katılımcıları, hem de festival alanındaki ünlü sayısıyla cezbeden festivali, günlük ortalama 186.3 Sterlin’lik maliyetiyle Belçika’nın elektronik müzik cenneti Tomorrowland izliyor. Müzik festivallerinin kutsal topraklarında kurulan Pyramid Stage’iyle Glastonbury, günlük ortalama 113 Sterlin’lik maliyetle üçüncü sırada yer alıyor.

Listenin tamamı ise şu şekilde:

1. Coachella, Amerika – 187.26 Sterlin

2. Tomorrowland, Belçika – 186.03 Sterlin

3. Glastonbury, İngiltere – 113 Sterlin

4. Rock am Ring, Almanya – 112.83 Sterlin

5. Main Square, Fransa – 88.90 Sterlin

6. Sonar, İspanya – 87.80 Sterlin

7. Roskilde, Danimarka – 80.14 Sterlin

8. Sziget Festival, Macaristan – 64.78 Sterlin

9. Open’er Festival, Polonya – 56.68 Sterlin

10. Exit, Sırbistan – 54.14 Sterlin