FACEBOOK PAYLAŞIMLARINIZI GÜNLÜK HALİNE GETİREN HİZMET

FACEBOOK PAYLAŞIMLARINIZI GÜNLÜK HALİNE GETİREN HİZMET


Facebook profilinizi kitaba bastırın


Haftanın 7 gününün/günün 24 saatinin büyük bir bölümünü geçirdiğimiz, nüfusuyla dünyanın en kalabalık ülkesine taş çıkaran Facebook’taki paylaşımlarımızın haddi hesabı yok… Kimimiz müzik videoları, kimimiz film fragmanları, kimimiz Tumblr kokan fotoğraflar, kimimiz ise ülke gündemiyle alakalı paragraflarca yazı paylaşıyor.

Facebook’un bize sorduğu “N’aber?” sorusu, timeline’ımızda da gördüğümüz üzere gün içinde yüzlerce farklı cevaba kavuşuyor. Paylaşım yoğunluğundan ötürü, kimi zaman neyi ne zaman paylaştığımızı bile unutabiliyor ve farkında olmadan bir kez daha paylaşabiliyoruz. Yıl sonlarında Facebook’un yayınladığı “Yılınızın özeti” başlıklı videolarla hafızanızı tazelesiniz bile, balık hafızası durumu kendini hatırlatmakta gecikmiyor.

Pia Knoester tarafından yaratılan 365 Days in Print, yıl bazında hazırladığı Facebook günlükleriyle, profilinizde paylaştıklarınızı asla unutmamanızı sağlıyor. İstediğiniz kitap kabı türünü seçtikten sonra kitabın ismine karar vermenizle bir arama motoru profilinizi tarıyor. Beğeni sayısını baz alan bu arama, Facebook günlüğünüzde yer alacak paylaşımlarınızı seçiyor. Kitapta yer almasını özelllikle istediğiniz paylaşımlarınızı da belirtebiliyorsunuz.

75 Dolar karşılığında şuradan yararlanabileceğiniz hizmetin sonunda, size özel Facebook günlüğünüz adresinize gönderiliyor. Bu 75 Dolar’ın bir kısmı, çocukların eğitim alabilmesi için açılan Faso Foundation isimli Hollandalı kuruma bağışlanıyor.