JACK WHITE VE ROBERT REDFORD’DAN BELGESEL: AMERICAN EPIC

JACK WHITE VE ROBERT REDFORD’DAN BELGESEL: AMERICAN EPIC


Gel de izleme...


Günümüz müzisyenleri arasında icraatlarıyla her daim farklı bir yerde duran Jack White, yapımcı T-Bone Burnett ve karizmanın tanımlarından Robert Redford’la birlikte yeni bir belgesel serisi hazırlıyor.

Halihazırda yayınladığı solo albümleri, The White Stripes geçmişi ve Third Man Recordings’i satın almasıyla müzik sektörünün en önemli ikonlarından biri haline gelen White’ın geçmişten ne kadar beslendiği malumunuz. O yüzden American Epic isimli belgesel serisinde, 20’li ve 30’lı yıllara değinececek olması pek şaşırtıcı değil. Jack White’ın müziğinin de temelini oluşturan blues, gospel ve counrty’nin kökenine inecek üç bölümlük belgeselde, müziğin geçirdiği evrim, plak şirketlerinin müzisyenlere yaklaşımı ve yetenek avcılarının yetenek keşfetme hikayeleri ünlü konuklarla beraber bizlere anlatılacak.

Üç bölümün haricinde, American Epic Sessions isimli özel bir bölümü hazırlanan American Epic’te; Beck, Elton John, Nas, Willie Nelson, Raphael Saadiq, Alabama Shakes ve Jack White’ın şarkıları da yer alacak.

Belgesel, PBS ve BBC Arena’da yayınlanacak. Yayınlanma tarihi ise henüz kesinleşmedi.