KADINLARIN HAYATININ NE KADAR ZOR OLDUĞUNU KANITLAYAN VİDEO

KADINLARIN HAYATININ NE KADAR ZOR OLDUĞUNU KANITLAYAN VİDEO


1 günde 14 yıl yaşlanmak


Güzellik kavramı; mutlak bir şekilde görecelilik gösteren ve ayrıca mütemadiyen değişen bir mevzu… Özellikle 2000 sonrasında sıfır bedenin popüler hale gelmesi üzerine kadınlar, var olmayan bir mükemmellik kavramı peşinde koşmaya başladı. Photoshop, güzelliğin fabrika ayarlarıyla oynadı ve insanlar gerçekçi olmayan bir güzellik kavramının altında ezilen öz güvenlerine şahit olmak zorunda kaldı. Asıl mükemmeliyetin kendi kusurlarını kabul etmekten geçtiğini fark edemeyen kişiler, sonu olmayan bir arayışa girdi ve kazanan estetik cerrahlar ile kozmetik sektörü oldu.

Çocuk da kariyer de yapmaya çalışan kadınlardan, sabah 5’te çocuğunu emzirirken de, akşam eve gelip çamaşır asarken de güzel olmaları bekleniyor. Kadınlar, işe makyaj yapmadan gittiğinde “Neyin var? Yüzün bugün biraz solgun.” cümlesi ile karşılaşabiliyor. Güzellik algısının sapmaz ve sığ olduğu bir dünyada, birkaç işi aynı anda yapma konusunda fahri doktorası olan kadınlardan süper kahraman performansı bekleniyor.

Kozmetik şirketi Garnier, son reklam kampanyasında kadınların gün bazında ne kadar yorulup yıprandığına değiniyor. Bir annenin sabah ve akşam fotoğrafı çekilerek sokaktaki yabancılardan yaş tahmini alınıyor. 24 saatten bile az bir sürede yaş tahminleri arasındaki fark insanı düşündürürken, videodaki annenin yüzündeki gülümsemeyi geceye kadar koruması, izleyenlerin de yüzüne mutluluk gülücüğü konduruyor.