KADINLARIN MEDYA TÜKETİM ALIŞKANLIKLARI

KADINLARIN MEDYA TÜKETİM ALIŞKANLIKLARI


Kadınlar ne ister?


Gözlerimiz ekranlara kilitli hayatlar yaşıyoruz… Cep telefonumuzun şarjının bitmesinden ölesiye korkuyoruz, bilgisayarımız bozulsa dünyadan kopuyoruz ve kitapları tabletlerden okuduğumuz için yeni kitap kokusu nasıldı unutuyoruz. Yönettiğimizi sandığımız sosyal medya hesaplarımız, sinsice hayatlarımızı yönetiyor ve sonunda onu tamamen ele geçiriyor. Telefona bakmazken bir şeyler kaçırma korkusu, yeni fobimiz oluyor ve yeni bir ilişkiyi meşrulaştırmanın yolu Facebook’tan geçiyor.

Kadınlar ve erkeklerin tercihleri, medya tüketim alışkanlıkları konusunda farklılık gösteriyor. Medya ve pazarlama alanlarında aktif bir şirket olan Meredith ile araştırma temeli üzerine kurulan ve danışmanlık hizmetleri sunan Insights in Marketing, 18-67 yaşları arasındaki 2.500 kadının medya tüketim alışkanlıklarını derinlemesine incelemek üzere iş birliği yapıyor.

Araştırmaya göre kadınlar, internete ulaşmak için sırasıyla dizüstü bilgisayar, akıllı telefon, masaüstü bilgisayar, tablet ve e-kitap okuyucu kullanıyor. Kadınlar, sosyal medya hesaplarında en çok komik şeyleri paylaşmayı seviyor ve bunu kişisel fotoğraf ile videoları takip ediyor. Kadınlar interneti, en çok yeni şeyler öğrenmek, boş zamanlarını değerlendirmek ve yeni ürünlerle ilgili bilgi sahibi olmak için kullanıyor. Kadınların televizyon izleme sebeplerinin başında, televizyonu rahatlatıcı bulmaları geliyor. Kadınlar basılı dergilere, kendilerine sunduğu detaylı bilgi yüzünden rağbet gösterirken; son dakika haberlerini online haber sitelerinden takip ediyor. Kadınlar en çok Facebook’ta vakit harcarken, Reddit üvey evlat muamelesi görüyor.