OASIS YENİDEN Mİ BİRLEŞİYOR?

OASIS YENİDEN Mİ BİRLEŞİYOR?


Britpop Savaşları yeniden mi başlıyor?


27 Nisan’da yayınlanacak yeni Blur albümü The Magic Whip, 90’lardan yadigar Britpop’un mucitlerinden olan İngiliz grubun 2015’in en önemli anlarından birine imza atmasını sağlayacak. Peki Oasis cephesinde işler nasıl? Blur’ün ezeli rakibi, 2009’da dağılmasının ardından iki kardeş üyesini farklı projelere emanet etti. Büyük kardeş Noel Gallagher, High Flying Birds’üyle iki güzel solo albüme imza attı. Liam ise, Beady Eye’ıyla iki albüm yayınlamasına rağmen hızla dibi gördü ve grup dağıldı. “Birleşiyorlar” söylentileri bugüne kadar hep lafta kaldı. Ama görünüşe göre, Blur’ün yeniden toparlanması Oasis için de yeni bir başlangıca vesile olacak gibi…

Daily Mirror’ın haberi için, 5 yıldır karşımıza çıkan “Oasis yeniden birleşiyor” haberlerinin en ciddi boyutlu olanı diyebiliriz. Gazetenin haberine göre, iki kanlı kardeş bir araya gelerek Oasis’in de sonunu hazırlayan aralarındaki sorunları çözmek için büyük bir adım attı. Şu an için resmi bir gelişme olmasa da, bu görüşmenin sonucunda Liam ve Noel Gallagher arasındaki buzlar büyük ölçüde eridi. İkili, önümüzdeki yıl Oasis’i tekrar hayata döndürmek için aralarında mutabakata vardı.

Blur’ün yeni albüm yayınlamasının ardından Oasis’in yeniden birleştiği bir dünya… Yoksa Britpop Savaşları yeniden mi başlıyor?