TIDAL’IN DİĞER ONLINE MÜZİK SERVİSLERİNDEN FARKI NE?

TIDAL’IN DİĞER ONLINE MÜZİK SERVİSLERİNDEN FARKI NE?


Spotify'ın tahtı tehlikede mi?


Jay Z, karısı Beyonce ile birlikte her daim dünyanın en zengin müzisyenleri listesinde zirveye oynuyor. Paranın parayı çektiği gerçeği ise burada bir kez daha devreye giriyor. Yeri geldiğinde müzisyen, yeri geldiğinde prodüktör olan dev adam, yeni icadı TIDAL’la sanatçıların hakkının gözetildiği, bizzat müzisyenlerin isteğine göre ivmelenen bir platform yaratmak amacında.

Uygulamanın lansmanına katılan Alicia Keys, Arcade Fire, Beyonce, Calvin Harris, Chris Martin, Daft Punk, Jack White, Jason Aldean, J. Cole, Jay Z, Kanye West, Deadmau5, Madonna, Nicki Minaj, Rihanna ve Usher, aynı zamanda TIDAL’ın hissedarları olarak bizlere tanıtıldı. Müzik dünyasına yön veren isimlerin dev buluşması, haliyle büyük bir merak uyandırdı. Radiohead – The National Anthem eşliğinde karşımıza çıkan isimlerle yeni bir sayfa açmaya niyetli TIDAL, Spotify ve benzeri platformlara sık sık öfke kusan sanatçıların yeni mabedi olacağa benziyor. En azından vaatler öyle söylüyor…

TIDAL’ın bir diğer övündüğü konu ise yüksek ses kalitesi. Bunu ispatlayabilmek adına kendini teste sokan uygulama, şurada 5 adet 1411 kbps şarkıyı, iTunes’un AAC 256 formatındaki 5 şarkıyla kapıştırıyor. Bu testi başarıyla sonuçlandırıp doğru şarkıları High Fidelity tacıyla ödüllendirirseniz 14 günlük ücretsiz deneme süresinden faydalanabiliyorsunuz.

Ses kalitesi, sanatçıların hakkının gözetilmesi… Bunlar gerçekten de güzel şeyler. Ancak bizleri asıl meraklandıran durum, TIDAL’ın Spotify gibi geniş bir arşive sahip olup olmayacağı. Bu konu hakkındaki beklentilerimizin tam anlamıyla karşılanabilmesi için TIDAL’a süre vermemiz gerekebilir.

9.99 ve 19.99 dolarlık aylık ücret seçenekleriyle gelen TIDAL paketlerine şans vermek isterseniz sizleri şuraya alalım.