WES ANDERSON FİLMLERİNDEKİ TATLI ŞİDDET

WES ANDERSON FİLMLERİNDEKİ TATLI ŞİDDET


Vur kır, parçala


Wes Anderson’ın 10 numara 5 yıldız hayal dünyası olmasa ne yapacağız? Filmografisindeki her ürününde hayal gücünü beyaz perdeye mükemmel bir şekilde aktaran yönetmen, bizlere ilham vermek konusunda da oldukça bonkör davranıyor.

Son olarak The Grand Budapest Hotel’le mükemmel bir tam pansiyon tatil imkanı sunan Wes Anderson, filmlerindeki detaylarla birçok video projesinin hayat bulmasına sebebiyet veriyor. Tabii malzeme sağlam olunca böyle bir durumla karşılaşmak son derece normal…

Wes Anderson filmlerine düşen şimdilik son isim, Vimeo kullanıcısı Dávid Velenczei. Velenczei, yönetmenin filmlerine yaptığı uzun soluklu dalış sonucunda Wes Anderson’s Violence isimli bir video yaratıyor.

Bu videoda; Bottle Rocket, Rushmore, The Royal Tenenbaums, The Life Aquatic With Steve Zissou, The Darjeeling Limited, Moonrise Kingdom ve The Grand Budapest Hotel’in tatlılık dozu yüksek kavga dövüş sahnelerini bir arada görüyoruz. Fonda da Bottle Rocket soundtrack’inin yıldızlarından Mark Mothersbaugh – Bookstore Robbery çalıyor.

Velenczei’nin Nicolas Winding Refn filmleri için hazırladığı benzer bir videosu daha var. Ona da bir bakın isterseniz.