YENİ BLUR ALBÜMÜ THE MAGIC WHIP’İ DİNLEYİN

YENİ BLUR ALBÜMÜ THE MAGIC WHIP’İ DİNLEYİN


Şükür kavuşturana


2015’in en önemli müzik anlarından birini bir hafta evvelinden yaşamak isteyenler toplaşsın. Blur’ün 12 yıl aradan sonra yayınladığı yeni albümü The Magic Whip’i iTunes üzerinden dinleyebilirsiniz.

İngiliz grubun, Graham Coxon vs. Damon Albarn karşılaşması sonrasında Coxon’ın gruptan ayrılmasıyla 8.2 şiddetinde sarsıldığı günlerin ardından Think Tank gelmiş, ama Damon Albarn Blur’ün pause tuşuna basmakta sakınca görmemişti. Ayrı ana babadan kardeş dörtlünün 2009’da yeniden toparlanması üzerine nice konserler/turneler gerçekleşti. Hatta bu konserlerden biri İstanbul’da gerçekleşecekken son anda direkten döndü…

Süreç, bizleri Hong Kong’daki beş günlük arada “tesadüfen” kaydedilen, sonrasında ise Graham Coxon’ın diretmesi ile son şeklini alan The Magic Whip’e getirdi. Sadece Britpop’un değil, modern müzik tarihinin başına gelmiş en güzel şeylerden biri olan Blur, Life Trilogy diye adlandırılan klasik üç albümünü ve 1997 tarihli Blur’ü beraber kaydettiği prodüktör Stephen Street’le birlikte çalıştığı albümünü şifa niyetine önümüze seriyor. Bu ana tanıklık ettiğimiz için çok şanslıyız.

Albümü dinlemek için şuradan “Listen Now”a basmanız yeterli.