FOALS NICK CAVE ETKİLİ YENİ ALBÜMÜNÜN KAYDINI BİTİRİRKEN DERBEDER OLMUŞ

FOALS NICK CAVE ETKİLİ YENİ ALBÜMÜNÜN KAYDINI BİTİRİRKEN DERBEDER OLMUŞ


Şişede durduğu gibi durmuyor...


2015, müzik adına acayip bir sene oluyor. Sevdiğimiz birçok grup/sanatçı beklenen albümlerini bir bir yayınlıyor/yayınlamaya hazırlanıyor. Bunlardan biri de Foals…

Son olarak 2013 çıkışlı Holy Fire’la karşımıza çıkan, o arada İstanbul konseri direkten dönen İngiliz grup, yeni albümünün kaydını tamamladı. Ama nasıl tamamladı? Cevabını Q Magazine’in yeni sayısına konuşan Foals frontman’i Yannis Philippakis’ten alıyoruz.

Philippakis, öncelikle albümün Nick Cave etkili olacağını söylüyor. Sadece bu bile, yeni Foals albümünü bekleyenler için heyecanlandırıcı bir tanım. Holy Fire’ın iyi bir albüm olduğunu, ama yeni albümde sound olarak daha ekstrem yönlere kaydıklarını belirten Yannis Philippakis, pop şarkıların her zamankinden daha pop ve garip, sert şarkıların ise her zamankinden daha sert olduğunu belirtiyor.

Kayıt aşaması ise ayrı bir macera… Arctic Monkeys albümlerinin de prodüktörlüğünü üstlenen James Ford’la Fransa’da gerçekleşen kayıtlar, Foals’un alkolle ilişkisinde seviye atlatmış. İngiliz grup, kayıtlar sırasında 130 şişeden fazla Ardèche isimli bir kırmızı şarap tüketmiş.

Aşağıdaki fotoğraf, Foals’un kayıtlar sırasında ayık kalmakla ilişiğini kestiğinin en büyük kanıtlarından biri…

İki önceki albüm Total Life Forever’ın kaydı için İsveç’e giden grup, o zamanları “büyük bir yalnızlık” olarak tanımlıyor. O yüzden yeni albüm kayıtları için İngiltere’ye daha yakın bir yer seçilmiş.

Bu yıl içinde yayınlanacak albümü merakla bekliyoruz.