GEORGE CLOONEY’DEN BEKLENEN ÖZÜR: “BATMAN’İN İÇİNE ETTİK”

GEORGE CLOONEY’DEN BEKLENEN ÖZÜR: “BATMAN’İN İÇİNE ETTİK”


Doğru söze ne denir?


1997 tarihli Batman & Robin’in ne kadar kötü bir film olduğunu cümle alem biliyor. Batman’in Tim Burton’la 1989 yılında başlayan büyük bütçeli beyaz perde macerasının Joel Schumacher’lı ikinci perdesi, Kara Şövalye’nin tüm karizmasını alaşağı etmeyi başarmıştı.

Dünya üzerinde Batman’i canlandırabilecek en son kişilerden biri olan George Clooney’nin göğüs uçları ve kalça hatları belirgin Batman kostümüyle gözüktüğü, üzerinde Batman yazan bir kredi kartını bizlerle tanıştıran filmde Chris O’Donnell’ı Robin, Arnold Schwarzenegger’ı Mr. Freeze, Uma Thurman’ı Poison Ivy ve Alicia Silverstone’u ise Batgirl rolünde izlemiştik.

Her saniyesiyle bir felaket gösterisi kıvamında olan, 90’lar popüler kültüründen bolca nasiplenen Batman & Robin için beklenen özür nihayet geldi. 22 Mayıs’ta Graham Norton’ın programına konuk olan Clooney, film için tüm Batman hayranlarından özür diledi.

Seriyi neredeyse yok edecek bir işe imza attıklarını belirten George Clooney, Christopher Nolan’ın yıllar sonra Batman’in façasını düzeltmeyi başararak kendi hatalarını telafi ettiğini dile getirdi. O zamanlarda bu filmin kariyeri için harika bir adım olacağını düşündüğünü belirten ünlü aktör, “Maalesef değilmiş…” diyerek pişmanlığını özetledi.