KURT COBAIN’İN SOLO ALBÜMÜNDEN DETAYLAR

KURT COBAIN’İN SOLO ALBÜMÜNDEN DETAYLAR


Çok özel bir deneyim bizleri bekliyor


Uzun süredir yolunu gözlediğimiz Kurt Cobain belgeseli Montage of Heck, 4 Mayıs’ta HBO’da yayınlandı. An itibarıyla torrent sitelerinden temin edebileceğiniz belgeselin yönetmeni Brett Morgen, Montage of Heck’in yayınlanmasının ardından geçtiğimiz hafta müjdesini verdiği Kurt Cobain’in solo albümü hakkında detaylı açıklamalarda bulundu.

Radyo kanalı KCRW’ya konuşan Morgen, belgesel hazırlıkları sırasında Kurt Cobain’in arşivini detaylı bir şekilde araştırdığını ve toplamda 108 civarı kasatten elde ettiği 200 saatlik ses kaydına ulaştığını belirtti. Belgeselde kullanma şansı bulamadığı birçok Kurt Cobain şarkısını söz konusu solo albüme koyacağını belirten yönetmen, bu konuda en büyük motivasyon kaynağının ise Kurt Cobain’in kızı Frances Bean Cobain olduğunu belirtti.

Albümü, belgesele eşlik edecek ve tamamlayacak harika bir deneyim olarak tanımlayan Brett Morgen, kaydı dinleyecek insanların kendisini Kurt Cobain’le aynı odada oturuyormuş gibi hissedeceğini belirtti. Söz konusu solo albüm, Kurt Cobain’in Nirvana’daki kimliğinden çok daha farklı izler taşıyacak.

Yaz aylarında yayınlanacak albümü merakla bekliyoruz…