2015’İN INTERSTELLAR ETKİSİ YARATMASI KUVVETLE MUHTEMEL FİLMİ: THE MARTIAN

2015’İN INTERSTELLAR ETKİSİ YARATMASI KUVVETLE MUHTEMEL FİLMİ: THE MARTIAN



Dün gece Ares 3 ekibiyle tanışma fırsatını yakalamıştık, şimdi ise ilk resmi The Martian fragmanıyla karşı karşıyayız.

The Martian’ın, bilim-kurgu sinemasının iyi örneklerine aç bünyeleri doyurmayı başarabileceğine dair kuvvetli sinyaller mevcut. Filmin yönetmen koltuğunda, bilim-kurgu sineması konusunda epey tecrübeli olan Ridley Scott oturuyor. Andy Weir’ın büyük ilgi gören 2011 tarihli romanından beyaz perdeye uyarlanan filmin senaryosu, Drew Goddard imzası taşıyor.

Kate Mara, Kristen Wiig, Jeff Daniels, Sean Bean, Chiwetel Ejiofor, Donald Glover ve Jessica Chastain’in yer aldığı oyuncu kadrosu, gözlerimizin kamaşması için yeterli sayılabilir. En başrolde izleyeceğimiz Matt Damon ise, Interstellar’ın ardından bir kez daha astronot olarak karşımıza çıkacak.

Kaderinin Interstellar’daki gibi olmamasını dilediğimiz Damon, canlandırdığı Mark Watney karakteriyle zorlu bir eve dönüş operasyonunun merkezindeki isim olarak karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Mars görevine giden Ares 3 ekibinin yaşadığı devasa fırtına sonrası Mars’ta kaderiyle baş başa kalan Watney, birkaç günlük imkanlarını kendisinin kurtarılması için gerekli süre olan 4 yıla yayabilmek için büyük bir mücadele verecek.

The Martian, yeni bir Interstellar etkisi yaratır mı? Eldeki verilere bakılırsa, 25 Kasım’da iddialı bir proje bizleri bekliyor.