7.600 CİLTLİK A’DAN Z’YE WIKIPEDIA ANSİKLOPEDİSİ

7.600 CİLTLİK A’DAN Z’YE WIKIPEDIA ANSİKLOPEDİSİ


İlk kupon yarın


Gazetelerin kuponla verdiği ansiklopedileri, 90’larda çocukluğunu yaşamış olanlar dün gibi hatırlamakta sıkıntı çekmeyecektir. Günümüzde internetin kocaman bir ansiklopediden hallice olması, sözlükler ve arama motorlarının da devreye girmesiyle eski usül ansiklopediler, kütüphanelerdeki en nostaljik objelerden biri olma yolunda hızla ilerliyor.

Bir de Wikipedia var tabii ki…

Arşivi en geniş ansiklopedi olarak tanımlamanın yanlış olmayacağı Wikipedia, bir tık karşılığında dünyaları önünüze seriyor. New York’lu sanatçı Michael Mandiberg ise, Wikipedia’yı elle tutulur bir formata kavuşturmak için 3 yıldır verdiği mücadeleden galibiyetle ayrılıyor.

Print Wikipedia isimli projesiyle Wikipedia’yı ansiklopediye aktarmaya niyetlenen Mandiberg, uzun süren çalışmalarının meyvesini 7.600 cilt karşılığında aldı. 11.5 milyondan fazla Wikipedia başlığını içeren İngilizce ansiklopedi, From Aaaaa! to ZZZap! isimli bir sergi kapsamında Lulu.com’da yakında sergilenecek. Böylelikle dev ansiklopedinin çıktısını almak isteyenler de feraha kavuşacaklar.

Bu serginin sonlanmasının ardından; Michael Mandiberg, üç yıllık emeğinin karşılığı olan 7.600 ciltlik Wikipedia Ansiklopedisi’ni 500.000 Dolar karşılığında satışa çıkaracak.