QUENTIN TARANTINO’NUN İLHAM KAYNAKLARINI YAKINDAN TANIYALIM

QUENTIN TARANTINO’NUN İLHAM KAYNAKLARINI YAKINDAN TANIYALIM


Tarantino olmak


Yaratıcılığımızı körüklemek için doğru yerlerden ilham almamız gereken anlar oluyor. Bu aksiyonun sınırını kaçırdığımızda ise, ilham almak ve çalmak arasındaki ince çizgiyi geçiyoruz. İşinin ehli olarak kodladığımız ünlü isimler de bu tehlikeyle karşı karşıya kalabiliyor. Neyse ki; Quentin Tarantino, o ince çizginin neresinde durması gerektiği konusunda gayet bilinçli…

“Okuluna gitmedim, ama filmlere gittim.” demecini aklımızın bir köşesine kazıdığımız ünlü yönetmen, izlediği filmlerden aldığı ilhamı kendi projelerine adapte etmeye bayılıyor. Bu adaptasyon sürecini kendine özgü dinamikleriyle birleştirerek bizlere bugüne kadar harikulade filmler sunan yönetmen, yakın zaman sonra yeni projesi The Hateful Eight’le karşımıza çıkacak. Biz de o zamana kadar Tarantino’nun ilham kaynakları hakkında daha donanımlı hale gelebiliriz.

Daha önceki video projeleriyle işinin ehli olduğunu kanıtlayan Jacob T. Swinney, Quentin Tarantino’s Best Visual Film Referencesisimli son videosuyla Quentin Tarantino’nun ilham kaynaklarını gözler önüne seriyor.