YENİ RADIOHEAD ALBÜMÜNDEN HABERLER

YENİ RADIOHEAD ALBÜMÜNDEN HABERLER


Jonny Greenwood'dan al haberi


2011 çıkışlı King of Limbs’i takip edecek yeni Radiohead albümünün kayıtları hala devam ediyor…

Thom Yorke ve Jonny Greenwood gibi iki mükemmeliyetçi ve bir ton farklı projeyle uğraşan müzisyen işin içinde olunca, süreç uzuyor ve bekleyişin sonu hiç gelmeyecekmiş gibi hissediyoruz. Ama beklenen an yavaş yavaş yaklaşıyor, yeni Radiohead albümü şekilleniyor.

Grubun gitaristi Jonny Greenwood’un, Hollandalı web sitesi 3voor12’e verdiği röportaj, bizlere yeni Radiohead albümü hakkında bilgiler sundu.

Uzun süredir beraber çalışmadıkları için çarkın işlemeye başlamasının zaman aldığını belirten Greenwood, yeni albümün artık belli bir kalıba oturmaya başladığını ve kayıtları parça parça tamamladıklarını söyledi.

Asıl sürpriz ise, yeni Radiohead albümünde bizleri eski bir dostun karşılayacağını öğrenmemiz oldu. İngiliz grubun 90’lar döneminden kalma şarkısı Lift, yeni albümde yer alacak. Tabii ki de hatırladığımızdan çok daha farklı bir şekilde yer alacak…

Lift’in yıllar sonra doğru formu bulduğunu belirten Jonny Greenwood, bu durumu 2007 tarihli In Rainbows’ta yer alan Nude’a benzetiyor. Tıpkı Lift gibi, Nude da yıllar süren evriminin ardından stüdyo albümünde yer almaya hak kazanmıştı.