ROBERT ZEMECKIS CEVAPLIYOR: GELECEĞE DÖNÜŞ YENİDEN ÇEKİLECEK Mİ?

ROBERT ZEMECKIS CEVAPLIYOR: GELECEĞE DÖNÜŞ YENİDEN ÇEKİLECEK Mİ?


Birinci ağızdan al haberi


Eski ve popüler filmleri yeniden çekmeyi alışkanlık haline getiren Hollywood, çoğu zaman bu filmlerin mirasını yerken, çok ama çok nadir olarak orijinalinin kemiklerini sızlatmayacak sonuçlara imza atıyor.

Şu sıralar vizyonda olan Jurassic World, bu durumun en güncel örneği sayılabilir. Kimileri filmi çok beğenirken, kimileri ise verdiği paranın boşuna gittiğini düşünüyor. Filmin gişede gösterdiği başarı ise, yapımcıların Jurassic World’ü seriye bağlayacağı haberlerini çoktan beraberinde getirdi bile…

Peki Geleceğe Dönüş serisi, yeniden çekilecek mi? Ya da bir devam filmi görecek miyiz? Uzun zamandır dedikodusu yapılan bu iki ihtimalin gerçekleşip gerçekleşmeyeceği hakkında birinci ağızdan bilgi almak gibisi yok. O yüzden üçlemenin yönetmeni Robert Zemeckis’in The Guardian’a yaptığı açıklamaları dikkatle dinliyoruz.

Zemeckis, Geleceğe Dönüş serisinin yeniden çekilmesine yaşadığı sürece izin vermeyeceğini söylüyor. Bu konuda çok kesin konuşan yönetmen, serinin yazarı Bob Gale’in de kendisi gibi düşündüğünü belirtiyor: “Cesedimi çiğnemeleri lazım.”

Filmin günün birinde yeniden çekileceğine emin olduğunun, ama bu durumun kendisi öldükten sonra gerçekleşeceğinin altını çiziyor. Filmin yeniden çekilme ihtimalini bile çok rezil bir girişim olarak tanımlayan Zemeckis, bu durumun Citizen Kane’i yeniden çekmeye çalışmaktan farksız olduğunu düşünüyor ve ekliyor: “Çılgınlığın daniskası!”