TÜM DÜNYA PARMAKLA GÖSTERİYOR: WALTER’S COFFEE

TÜM DÜNYA PARMAKLA GÖSTERİYOR: WALTER’S COFFEE


Mavi meth yoksa kahve için


Öğretmenler odasının duman altı ortamında geçmesi gereken güzelim yıllarını karaborsa mavi meth üretimi yaparak geçiren Walter White’ı ve onun emir eri Jesse Pinkman’ı çok özledik. Albuquerque’nin bozkırlarındaki sade bir çekirdek ailenin başından geçen maceraları anlatan ve yürekleri mavi meth pişirme ısısında ısıtan Breaking Bad’in sıtkı sıyrılan kimya hocasını, Heisenberg andı içerek anmaktan başka çaremiz var mı bilemiyoruz…

Neyse ki demokraside çareler tükenmiyor. Çünkü demokrasi, sıcak/soğuk içilen bir kahvedir.

Mavi meth’in kaç yıllık hatrı olduğu konusunda derin düşüncelere dalarken, kahvenin tasdiklenip onaylanmış hatrı imdadımıza yetişiyor. MHP’nin 40. yılını değil de, kahvenin 40 yıllık hatrını kutlarken bizlere Breaking Bad filtresi imkanını sunan Walter’s Coffee’yi duymayan kaldı mı?

Yerel başarısını; BuzzFeed, Mashable, 9GAG, Bored Panda, Vanity Fair, Şamdan, Gala ve bilimum prestijli yayın organında yer alarak, Walter White’ın mavi meth işini büyüttüğü gibi büyüten Walter’s Coffee’yi kime sorsanız gösterir. Ama biz yer/yön bulma konusunda başarısız insanlar olduğumuzdan ve navigasyona inanmadığımızdan ötürü sizlere açık adres vereceğiz.

Caferağa Mahallesi’nde doğdu, Badem Altı Sokak’lı oldu, No:21/B’de ikamet etti. Helal olsun sana Walter’s Coffee!

Üçüncü dalga kahve dükkanlarını koyun Dolly gibi klonlamayı başaran Moda’nın en dikkat çekici kahve dükkanına hoş geldiniz.

Sizleri neler bekliyor?

– Yaz sıcağına rağmen pişik ve tırık olmaktan zerre korkmayan sarı laylonlu kahve bükücüler

– Walter White’ın karavanındaki tabak çanak, cezve, pergel benzeri araç gereçlerle üretim ve servis teknolojisi

– Dizide görüp/duyup çarpım tablosu gibi ezber ettiğimiz replik, görsel ve materyallerin yer aldığı ürün yelpazesi

– Ve daha bir sürü şey…

Konuyla ilgili mikrofonu uzattığımız yetkili Walter’s Coffe abla/abileri ise kendileri hakkında şunları söylüyor.

‘Breaking Bad konseptli tarhanacı ve çiğ köfte dükkanı açma fikri yıllardır kafamızın en ücra köşesinden bize sesleniyordu. Biz de bu sesi dinledik ve bir kahve dükkanı açtık. Çünkü kahve çok iyi bir şeydir, Walter White onun kulu ve elçisidir.

Kickstarter’da açtığımız “Baba Beni Walter’s Coffee’ye Gönder” kampanyasının büyük ilgi görmesinin ardından gereğini yaptık. Geniş, ferah, Boğa heykeline yürüme mesafesinde taş gibi bir lokasyon bulduk. Hava parasıydı, sıvasıydı, badanasıydı derken olaylar gelişti ve Walter’s Coffee hayat buldu. Tamamıyla AMC’nin 70 milyonu sokaklara döken dizisinden ilham alarak hayata geçirdiğimiz bu dükkandan ve aldığımız geri dönüşlerinden çok memnunuz. Ha bir de Play Tuşu çok çok güzel bir web sitesi…’

Anadolu Yakası’na her adımızı attığınızda sağ ayakla kapısından içeri girmenizi feci şekilde tavsiye ettiğimiz Walter’s Coffee, içindeki yozlaşmış kimya hocasını bulmak, bu sırada da enfes kahve ve kuru pasta çeşitleri tatmak isteyenler için birebir.

Afiyet olsun!