BENEDICT CUMBERBATCH’İN HAKLI VE TATLI İSYANI

BENEDICT CUMBERBATCH’İN HAKLI VE TATLI İSYANI



Benedict Cumberbatch’in İngiliz beyefendiliğinin bir kez daha tasdiklendiği güne hoş geldiniz. Toplamda 12 hafta sürecek Hamlet performansına geçtiğimiz hafta sonu başlayan Cumberbatch, haklı ve de tatlı isyanıyla gönüllerinizdeki yeri daha da sağlamlaştıracak. Bugüne kadar gönlünüzde yer etmediyse de artık yer edecek.

Teknolojinin sanata bulaşması iyi, hoş, güzel… Ama kötü yanları hiç de az değil. Müzik festivalleri ve konserlerde kabak gibi ortaya çıkan selfie çubuğu, cep telefonu ve dijital fotoğraf makinesi gibi cihazlar sayesinde hem sanatçıya hem de sanata karşı çok ayıp oluyor. Hiç de azalacakmış gibi durmayan bu durumdan rahatsız olanlardan biri ise Benedict Cumberbatch…

Londra’daki Barbican Theatre’da izleyicilerin karşısına çıkan Hamlet, büyük ilgi görüyor. İnsanlar haftalar öncesinden satın aldıkları biletleriyle bir ömür boyu hafızalarında yer edecek oyunu izlemeye gidiyorlar. William Shakespeare’in ölümsüz eseri, son dönemin en iyi oyuncularından biri eşliğinde sahneleniyor. Ama fotoğraf makineleri ve cep telefonlarıyla görüntü almakta ısrar eden izleyiciler, ünlü oyuncunun sabrını taşırmakta güçlük çekmiyorlar.

Duruma bizzat el koymak isteyen Cumberbatch, oyunun sahnelendiği tiyatronun önüne çıkarak kalabalığa hem komik, hem yerinde, hem de önemli mesajlar verdi.

Performans sırasında kamera ve telefonlardan gelen ses/ışıkların Hamlet ekibini oldukça zor durumda bıraktığını ve bu durum için önlemler alınacağını mümkün olabilecek en tatlı şekilde dile getiren Cumberbatch’in dediklerini sadece canımız hatrı için bile yerine getirebiliriz.