RBMA SUNAR: MULATU ASTATKE’YLE BİR KEZ DAHA

RBMA SUNAR: MULATU ASTATKE’YLE BİR KEZ DAHA


1 Eylül'ün banko etkinliği


Eylül ayının başlangıcıyla beraber İstanbul etkinlik haritasında gözle görülür bir hareketlilik de başlayacak.

Yaz mevsimi boyunca yeni sezon için köndüsyon depolayan mekanlar, yeni sezon programlarıyla müzik dinleyicilerinin aklına girmeye çalışıyor. Açık/kapalı tüm mekanların bu politikasından Küçükçiftlik Park da nasibini alıyor.

Red Bull Music Academy Night, Etiyopyalı efsanevi müzisyen ve Ethio-Jazz akımının öncüsü Mulatu Astatke’yi 1 Eylül’de Küçükçiftlik Park sahnesine çıkarıyor. Daha önceden de ülkemizi ziyaret eden ve katılımcılara hakikaten de unutulmaz bir tecrübe yaşatan sanatçının yeni İstanbul serüveni, farklı isimlerin katılımıyla birlikte, etkinlik yelpazesinin genişliği ile tek günlük festivalden farksız bir hale gelecek.

17.30’da kapılarını açacak etkinlikte, eğer yerli piyasada olup biteni takip ediyorsanız sizleri çok güzel bir sürpriz bekliyor. Hem kendi şarkıları, hem de kendi şarkılarından Kime Ne’ye Ricardo Villalobos’un yaptığı iki remix’le isminden çok söz ettiren İnsanlar, 23.00 – 00.00 arası sahnede olacak.

Yine yerli müzik sahnesinin son birkaç yılında adını sıkça duyduğumuz Büyük Ev Ablukada, Fırtınayt başlıklı konseptiyle 20.00 – 21.00 arası Küçükçiftlik Park’ta karşınıza çıkacak.

Kaan Düzarat’ın Analog Kültür Sessions’ı ve Ahu sayesinde çiçek gibi DJ setlerin de yer alacağı etkinlik, birçok farklı müzik janrasını tek bir çatı altında toplayacak. Etkinliğin biletlerine şuradan koşabilirsiniz.

Saat 18.00’de Mulatu Astatke’nin Akademi kapsamında gerçekleşecek söyleşisini ise alttaki link’lerden izleyebilir/dinleyebilirsiniz.

http://www.rbmaradio.com/shows/mulatu-astatke-live-at-broad-casting

http://www.redbullmusicacademy.com/lectures/mulatu-astatke-ethiopian-knight